Чи потрібен подарунок працівнику при виході на роботу?

Питання, чи потрібен подарунок співробітнику при виході на роботу, залежить від багатьох факторів, включаючи корпоративні традиції, культурну організацію та побажання співробітника. У деяких компаніях це може бути стандартний знак, а в інших – ні. Крім цього, варто зазначити вигоду дарування подарунків. Якщо її немає, то навряд чи компанія часто виявлятиме такі знаки уваги для персоналу.

Зміст

Переваги подарункових сертифікатів як засобу для мотивації співробітників

Чому потрібно дарувати подарунки працівникам? Головна причина – розвиток мотивації для підвищення продуктивності роботи співробітників. Отримання приємних бонусів і премій, приурочених до першого робочого дня, стає відмінним стимулом для того, щоб працювати на максимум і намагатися відповісти компанії таким же приємним і корисним знаком уваги – гарною роботою, яка тягне за собою збільшення прибутку.

Подарунковий сертифікат забезпечує простоту вибору презенту. Серед переваг такої картки варто зазначити:

  • можливість вибору подарунка на будь-яку суму (це може бути як невеликий презент-комплімент від компанії новому співробітнику, так і досить великий подарунок кращому працівникові);
  • гнучкість вибору презентів – сертифікати випускають багато компаній, що спеціалізуються на наданні широкого спектру послуг/товарів;
  • простота купівлі та передачі – можна купити сертифікат онлайн, отримавши картку поштою або скористатися електронною версією подарунка.

Величезний плюс подарункових сертифікатів як премії для співробітника при виході на роботу – відсутність необхідності сплачувати податок за отриманий дохід. Незалежно від змісту подарункового сертифіката його одержувач не повинен включати його до переліку прибутку, що підлягає оподаткуванню. Подарунок – як подарунок, без необхідності додаткових витрат.

Мотивувати людину на підвищення продуктивності її праці можна різними способами. Один з найефективніших – дати людині можливість самостійного вибору премії. Подарунковий сертифікат – саме той варіант презенту, який дозволить одержувачу зробити самостійний вибір того, на що витратити отриманий бонус і коли це зробити. Звичайно, є варіанти сертифікатів і на якусь послугу, яку можна отримати тільки у певний час (наприклад, відвідування майстер-класу або іншого заходу). Але, презентуючи такий подарунок, компанія має враховувати, що цього дня співробітнику може знадобитися вихідний день. 

Є ще одна перевага, про яку не варто забувати у сучасні часи. Подарункові сертифікати можуть бути економічнішими, ніж фізичні подарунки, оскільки вони не дозволяють витрачати додаткові ресурси на їхнє виготовлення або використовувати ресурси навколишнього середовища без особливої на те потреби. Ще один плюс – подарункові сертифікати дозволяють уникнути ситуацій, коли співробітник може бути незадоволений вибраним подарунком.

Коли компанія пропонує подарункові сертифікати як презент при виході на роботу нового співробітника, це може бути стимулом для найму нових працівників в подальшому та утримання талановитих спеціалістів. Розширювати штат можна паралельно з мотивуванням вже працюючих співробітників. 

Важливо підкреслити особливості кожного співробітника та підібрати подарункові сертифікати, що відображають їх інтереси та інтереси бренду. За допомогою сертифікатів це легко зробити. 

Тож наскільки потрібно заохочувати працівників подарунками при виході на роботу? Сертифікати на невелику суму або невелички послуги/товари стануть гарним стимулом для подальшої професійної роботи персоналу. Такі подарунки нічого не варті для великої компанії (вони навіть не обкладаються податками), а для отримувача можуть стати стимулом для покращення себе в професійній діяльності.

Розробка програми лояльності для Агробізнесу: Як підвищити мотивацію співробітників
Розробка програми лояльності для Агробізнесу: Як підвищити мотивацію співробітників 27.11.2023
Як подарункові сертифікати сприяють росту бізнесу та вдячності співробітників 25.11.2023
Як подарункові сертифікати сприяють росту бізнесу та вдячності співробітників
Користуючись нашим веб-сайтом, ви надаєте згоду на використання файлів cookie а також на обробку ваших персональних даних. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу політику конфіденційності.

Зверніть увагу!

Помилка відправки даних
Дякуємо за відгук. Ми опублікуємо його після модерації
Сертифікат

Дію виконано

Ви пітвердили, що отримали сертифікати. Дякуємо, що сповістили нас.
Успіх!
Ви зареєструвалися на нашому сайті.
Щось пішло не так...
Під час реєстрації виникла помика.
Будь-ласка, спробуйте знову.
Як скористатися картою giftmall?