Великі заощадження: Як впровадження подарункових сертифікатів може зменшити податковий тиск для підприємства

Подарункові сертифікати завойовують світ. Такий варіант подарунка співробітникам стає все більш популярним у компаніях, що працюють у багатьох країнах Європи. Причина зростання попиту саме на подарункові карти проста – таке рішення дозволяє знизити податкове навантаження на роботодавця та звільнити працівників (одержувачів подарунків) від необхідності сплачувати податок на прибуток.

Податкові сертифікати giftmall діють у таких країнах, як Іспанія, Польща, Німеччина, Швейцарія, Бельгія, Австрія. Співробітнику компанії, який отримав у якості премії або подарунка сертифікат, не доведеться сплачувати податок на прибуток, як було б у разі отримання премії або презенту. У формі подарункового сертифіката працівники одержують певну суму, з якої не будуть здійснюватися відрахування.

Не менш цікавою є користь подарункових сертифікатів для роботодавця. На придбання карток керівництво компанії витрачає n-ну суму, яка проходить як додаткова користь для компанії та розглядається як податкові витрати. Загальне податкове зобов'язання підприємства у цьому разі зменшується. За придбані сертифікати не потрібно сплачувати податок!

Зміст

Подарункові сертифікати для співробітників – навіщо вони потрібні?

Одне з завдань керівництва будь-якої компанії – робота над збільшенням залученості, мотивації та продуктивності співробітників. Вирішити це завдання допомагає грамотне преміювання персоналу, яке стає відображенням подяки адміністрації компанії та приємним подарунком для працівників. У багатьох країнах Європи подарунки співробітникам підлягають оподаткуванню, що стає своєрідною “ложкою дьогтю”. Але є рішення, яке задовольнить усіх. Подарункові сертифікати:

  • стають приємним бонусом для співробітників, вони є символом подяки за їхню роботу;
  • підвищують мотивацію персоналу та стимулюють продовжувати роботу у посиленому режимі;
  • не підлягають оподаткуванню – одержувач подарунка нічого не повинен платити;
  • знижують податкове навантаження на компанію, адже розглядаються як додаткова користь.

Часто подарункові сертифікати використовуються підприємствами як премії та бонуси для персоналу. Це можуть бути подарунки до різних свят (День Матері, Різдво, Новий рік та ін.) або на честь досягнення певних результатів (виконання плану, залучення нових клієнтів та ін.). Преміювання грошима може спричинити складнощі як для керівництва, так і для одержувача, адже такий подарунок оподатковуватиметься. Як і презенти у вигляді конкретних товарів/послуг. Придбання таких подарунків може стати невигідним для підприємства. Купівля подарункових сертифікатів допомагає вирішити кілька завдань. По-перше, компанія може підібрати презенти з різних категорій. Величезна кількість пропозицій на giftmall дає можливість преміювати співробітників різними послугами, товарами на вибір – від продуктів харчування до подорожей та розваг.

Окрім цього, одержувачі презентів можуть самостійно вибрати час їх використання. Як правило, подарункова карта діє досить тривалий термін, завдяки чому у кожної людини знайдеться час для її застосування. Вона не “згорить” за період, який працівник зайнятий роботою або не може використовувати сертифікат з інших причин.

Отже, чому європейські та світові компанії вважають за краще перейти на сертифікати? Це вид подарунка, який не оподатковується та не приносить підприємству збитків. До того ж – представлений у величезній різноманітності варіантів, завдяки чому підібрати актуальну премію можна і співробітникам it-компаній, і представникам агробізнесу.

Економія 50% на оподаткуванні: Як подарункові сертифікати допомагають зменшити витрати
Економія 50% на оподаткуванні: Як подарункові сертифікати допомагають зменшити витрати 30.11.2023
Подарункові сертифікати для корпоративного сектору: Отримайте більше від премій та мотивацій 29.11.2023
Подарункові сертифікати для корпоративного сектору: Отримайте більше від премій та мотивацій
Користуючись нашим веб-сайтом, ви надаєте згоду на використання файлів cookie а також на обробку ваших персональних даних. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу політику конфіденційності.

Зверніть увагу!

Помилка відправки даних
Дякуємо за відгук. Ми опублікуємо його після модерації
Сертифікат

Дію виконано

Ви пітвердили, що отримали сертифікати. Дякуємо, що сповістили нас.
Успіх!
Ви зареєструвалися на нашому сайті.
Щось пішло не так...
Під час реєстрації виникла помика.
Будь-ласка, спробуйте знову.
Як скористатися картою giftmall?